Natječaji za koncesije pet brodskih linija

Bez autora
Jan 03 2011

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je odluku o namjeri davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na pet državnih klasičnih brodskih linija. Riječ je o linijama Mali Lošinj – Srakane - Unije – Ilovik – Susak, Vrgada – Pakoštane – Biograd, Vodice – Prvić – Zlarin – Šibenik, Orebić – Korčula te Šipan – Lopud – Koločep – Dubrovnik. Tekst natječaja objavljen je na internetskoj stranici Agencije za obalni linijski pomorski promet, a u Narodnim novinama objavit će se 5. siječnja. U Agenciji ističu da je zadnji rok za predaju ponuda 31. svibnja ove godine do 15 sati bez obzira na način dostave. Stručna povjerenstva otvorit će prispjele ponude na sjednici koja će se održati 2. lipnja ove godine u prostorijama Agencije u Splitu, a odluka o odabiru koncesionara donijet će se u roku od 60 dana od isteka roka za dostavu ponuda.

Natječaji za koncesije pet brodskih linijaUpravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je odluku o namjeri davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na pet državnih klasičnih brodskih linija.

Riječ je o linijama Mali Lošinj – Srakane - Unije – Ilovik – Susak, Vrgada – Pakoštane – Biograd, Vodice – Prvić – Zlarin – Šibenik, Orebić – Korčula te Šipan – Lopud – Koločep – Dubrovnik. Tekst natječaja objavljen je na internetskoj stranici Agencije za obalni linijski pomorski promet, a u Narodnim novinama objavit će se 5. siječnja. U

Agenciji ističu da je zadnji rok za predaju ponuda 31. svibnja ove godine do 15 sati bez obzira na način dostave. Stručna povjerenstva otvorit će prispjele ponude na sjednici koja će se održati 2. lipnja ove godine u prostorijama Agencije u Splitu, a odluka o odabiru koncesionara donijet će se u roku od 60 dana od isteka roka za dostavu ponuda. Zainteresiranim brodarima ostavljeno je petomjesečno razdoblje za prijavu na natječaj kako bi im se omogućila nabava novih i uređenje postojećih brodova. Na taj se način brodari na natječaju mogu prijaviti s kvalitetnijim brodovima.

Naime, ugovori koji budu potpisani temeljem novog natječaja vrijedit će, sukladno amandmanima na Direktivu Europske unije 3577/92, do 31. prosinca 2016. godine, a nakon toga će se raspisati novi natječaji na kojima će ravnopravno moći sudjelovati svi zainteresirani brodari iz Europske unije, priopćili su u ponedjeljak iz Agencije za obalni linijski pomorski promet. Inače, od 1. siječnja na snagu je stupio i novi plovidbeni red po kojemu će brodovi na državnim brodskim, brzobrodskim i trajektnim linijama ploviti tijekom cijele 2011. godine.

U odnosu na 2010. godinu nema izmjena ni u izvansezonskom razdoblju ni u punoj sezoni ni na linijama koje održava nacionalni brodar Jadrolinija ni na linijama ostalih brodara koji sudjeluju u javnom linijskom prijevozu. Izdvojiti se može tek promjena na dužobalnoj liniji Rijeka - Dubrovnik na kojoj će umjesto »Marka Pola« ploviti feribot »Liburnija«. Za razliku od »Marka Pola«, »Liburnija« će, uz Split, Stari Grad i Korčulu, pristajati i u luci Sobra na Mljetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik